Waar moet je naar kijken bij het vertalen van jouw website?
Zie je dat je de afgelopen tijd veel buitenlandse klanten op je website krijgt en merkt dat de originele taal van de website niet meer voldoende om die klanten iets te laten kopen op jouw website? Dan is het tijd om je website te vertalen! Daarom vertellen wij in deze blog met welke plugins je je website zowel mee kan vertalen. Daarnaast vertellen we meer over het inschakelen van een vertaalbureau.
Werken met een vertaalpartner
Er zijn verschillende vertaalpartners waarmee je aan de slag kan zijn. Zo kun je ervoor kiezen om de site te vertalen met een plugin. Hiervoor zijn meerdere plugins beschikbaar die jou hiermee kunnen helpen. Hieronder een aantal bekende waar al veel mensen mee hebben gewerkt:
Google Language Translator
Google Language Translator is super gebruikersvriendelijke plugin om jouw website te vertalen. De plugin biedt tevens 80 talen met automatische vertalingen voor jouw website. Met een simpele shortcode kan je dit dan op de gekozen pagina plaatsen en je bent klaar.
Polylang
Polylang is een vertaalplugin die het mogelijk maakt naast het vertalen van pagina’s ook media, widgets, tags, categorieën en menu’s te vertalen. Een fijne gebruiksvriendelijke plugin om mee te werken.
WPML
Dit is een betaalde premium plug-in om jouw website te vertalen. Deze maakt de mogelijkheden steeds breder naarmate je abonnement duurder wordt. Hiermee kan je kiezen voor een handmatige vertaling een automatische vertaling of het inschakelen van een professionele vertaler. Zo is de website van TravelerTips vertaald met deze plug-in naar TravelerTips.eu.
MultilingualPress
Dit is een plugin die voornamelijk bedoeld is voor websitebezitters van een Multisite. Met deze plugin kan je in 174 talen jouw vertaling realiseren in comabinatie met jouw Multisite. Ook kan je oneindig websites toevoegen en daarvoor een hoofdtaal selecteren.
qTranslate X
Deze plugin maakt ook automatische vertalingen mogelijk voor jouw website. Deze vertaalplugin maakt gebruikt van de browsertaal. Staat zijn browsertaal op Italiaans dan vertaalt qTranslate X de website automatisch in die taal. De consument hoeft dan geen vertaling aan te klikken. Het enige nadeel is dat er veel fouten in voor kunnen komen.
Inschakelen vertaalbureau
Wil je je website niet zelf vertalen, maar het laten doen op professioneel niveau? Dan is het het handig om een vertaalbureau in te schaken. Ga dan naar Languagelab en kijk of deze jouw kan helpen!